جنگ ۲۲ روزه میان رژیم صهیونیستی و نوار غزه

جنگ ۲۲ روزه میان رژیم صهیونیستی و نوار غزه اندکی پس از خاتمه توافق نامه شش ماهه ای که بین اسرائیل و حماس و ۱۲ گروه مقاومت فلسطینی به امضا رسیده بود شروع شد.

بر اساس آن توافق نامه حماس و اسرائیل متعهد شده بودند تا از دست زدن به عملیات مسلحانه علیه خاک یکدیگر خودداری کنند.

پس از پایان این توافقنامه رژیم صهیونیستی در واکنش به پیروزی جنبش حماس در انتخابات، تمام راه های ارتباط با نوار غزه را مسدود کرد و این منطقه را دچار بحران کمبود مواد غذایی و بهداشتی نمود. حماس در واکنش به این اقدام حملات موشکی خود علیه اسرائیل را آغاز کرد.

اسرائیل به این بهانه حملات خود را در تاریخ ۲۷ دسامبر ۲۰۰۸ میلادی و در ساعت ۱۱:۳۰ به وقت محلی آغاز کرد و این جنگ تا ۱۷ ژانویه سال ۲۰۰۹ به طول انجامید.

این جنگ در اسرائیل با نام عملیات سرب گداخته و در میان اعراب با نام کشتار غزه یاد می‌شود. از آنجا که اولین روز نبرد با بیشترین شمار کشته و زخمی فلسطینی در یک روز از سال ۱۹۴۸ تا کنون پایان یافت، این روز به روز کشتار شنبه سیاه معروف شد .

در این جنگ دست کم ۱۰۰ سرباز صهیونیست به هلاکت رسید و حدود هزار نفر از صهیونیست ها نیز زخمی شدند اما صهیونیستها این آمار را بسیار کمتر از حقیقت میدانی و در حدود ۱۰ کشته اعلام کردند؛ دروغی که با تشییع سربازانشان آشکار شد.

در مورد تعداد شهدای فلسطینی اختلاف نظر وجود دارد و به دلیل اجازه ندادن اسرائیل جهت ورود خبرنگاران بین المللی به غزه، امکان تایید آمار تلفات و زخمی‌ها به طور مستقل وجود ندارد. بر اساس برآوردهای مرکز حقوق بشر فلسطین و وزارت بهداشت فلسطین آمار کشته شدگان فلسطینی بین ۱۳۱۴ و ۱۴۳۴ متغیر است.

جنگ ۲۲ روزه به خاطر جنایات جنگی اسرائیل و استفاده از بمب های فسفری و اورانیومی، باعث رسوایی رژیم صهیونیستی در افکار عمومی جهان شد و به اعراب سازشکار نیز نشان داد که با دست خالی می توان ارتش به ظاهر قدرتمند اسرائیل را شکست داد.