شیخ صلاح شحاده در سال 1952  در اردوگاه فلسطینی "الشاطي" در حالی به دنيا آمد که خانواده او كه از اهالي شهر يافا بودند، پس از اشغال اين شهر در سال 1948 طعم آوارگی را چشیدند.

صلاح در سال 1976 ازدواج كرد و صاحب 6 فرزند شد.

جنبش حماس در سال 1986 و به فرماندهي او بود که يك گروه نظامي تشكيل داد كه به نام "مبارزان فلسطيني" شهرت گرفت. اين گروه نظامي توانست تا در مقطع زماني پيش از آغاز انتفاضه اول و همچنين در جريان اين انتفاضه تا سال 1989 كه ضربات سنگيني از سوي دشمن به جنبش و رهبران سياسي و نظامي اش وارد آمد، دست به فعاليت هاي مبارزاتي بزند.

صلاح شحاده پس از رهایی اش از زندان رژیم صهیونیستی که 20 سال از عمر خود را در آن گذراند، مستقیما به فعالیت های نظامی پرداخت و شروع به ساماندهی تیم های عملیاتی کرد و آنها را توسعه و تقویت بخشید تا اینکه به شکل کنونی (گردان های قسام) درآمدند.

شهيد صلاح شحاده در مورد دوران اسارتش نيز در زندانهاي رژيم صهيونيستي و رفتارهاي وحشيانه اين رژيم با وي مي گويد: "صهيونيستها بارها تمام موهاي صورت و سينه ام را از جا كندند به طوري كه من فكر مي كردم از بس كه اينكار را تكرار كردند ديگر هيچ وقت اين موها رشد نخواهند كرد. ناخن‌هاي دست و پاهايم را از جا كندند اما حتي يك آه هم از من نشنيدند زيرا همواره با قرآن انس گرفته بودم."

او بعد از آزادی، تلاش هایش را در جهت مبارزه با اشغالگری متمرکز کرد و به مانع تراشی ها و سنگ اندازی های تشکیلات خودگردان فلسطین در مقابل حماس کاری نداشت و در سایه همین مجاهدت ها موفق شد شماری از مقامات این تشکیلات را با خود همراه سازد و آنان را به عضویت این گردان ها درآورد که این امر نشان از توان بالایی صلاح در جذب و جلب دیگران به خود دارد.

یکی از تفاوت های صلاح با دیگر فرماندهان شاخه های نظامی فلسطین را شاید بتوان در زندگی آشکار او جستجو کرد.

ام عبدالرحمن همسر صلاح می گوید:« او همیشه می گفت شهادتم حتمی است باید آشکارا فعالیت کنم و نباید در زیر زمین یا در خفا فعالیتی را انجام دهم...

از زمانی که از زندان های صهیونیستی آزاد شد، با توسعه فعالیت های نظامی خود، خمپاره و راکت ها و موشک های گردان های قسام را مدرنیته کرد و ساخت آنها را توسعه داد.

صلاح چند روز قبل از شهادت خود  به همرزمانش در حماس می گوید: "اگر امروز شهید بشوم شما دیگر نیازی به من ندارید، چرا که طرح های لازم را تدوین کرده و مناطق را آماده کرده ام و همه کارها راست و ریز شده است و این عنایت خداوند است و اگر هم به شهادت برسم دیگر نگرانی ندارم و خاطرم آسوده است و در فعالیت های شما هیچ خللی بوجود نخواهد آمد."

تا اينكه اسراییلی ها برای خلاص شدن از "کابوس او" در تاريخ 23 جولاي سال 2002 با استفاده از يك هواپيماي اف ـ 16 و با انفجار بمب یک تنی در محله پرجمعیت "الدرج" غزه كه خانواده شحاده نيز در آن زندگي مي كرد، باعث به شهادت رسيدن اين شهيد بزرگ، همسرو دختراو و 13 فلسطيني از جمله یک کودک ۳،۴ ماهه ديگر و مجروحیت بيش از 100 نفر شدند. صهيونيستها عليرغم هولناك بودن جنايت خود، اعلام كردند كه به شهادت رساندن شحاده پيروزي بزرگي به شمار مي آيد زيرا وي را مسئول تمام عمليات نظامي حماس بر ضد خود مي دانستند وتعداد كشته ها را در قبال به شهادت رساندن وي ناچيز توصيف كردند.

تاریخ وقوع: 01 مرداد 1381

برچسب ها: مرور_تاریخ
ارسال دیدگاه
توجه: HTML نمایش داده نمیشود!