فلسطین در دیدگاه و اندیشه امام موسی صدر

فلسطین در دیدگاه و اندیشه امام موسی صدر جایگاه خاصی داشت و ایشان به عنوان پرورش یافته مکتب امام خمینی(ره)، اهتمام ویژه به مساله فلسطین داشت.

امام موسی صدر عاشق قدس و همه فلسطین و حامی آرمان فلسطین در هر محفل و منبری بود. وی در یکی از سخنرانی‌هایش در سال ۱۹۷۰ درباره رنج‌های ملت فلسطین اعلام کرد: تنها حق و سرزمین ملت فلسطین را از او نگرفتند بلکه سرزمینشان را اشغال کردند و آنها را از آن بیرون کردند تا در چادرها به سر ببرند.

ایشان تاکید کردند که تلاش برای آزادی فلسطین و حمایت مبارزان فلسطینی با همه توان، اصلی غیرقابل تردید است.

در برابر رنج‌های ملت فلسطین، تلاش امام موسی صدر، تشویق اعراب و مسلمانان به یاری مساله فلسطین و حمایت از مقاومت و نشان دادن مسیر آزادسازی آن است.

امام موسی صدر اعلام کرد: بیت المقدس به دست مؤمنان و مبارزان آزاد می‌شود.

در سخنرانی دیگری در سال ۱۹۷۳ گفت: تلاش برای آزادی فلسطین و حمایت از مبارزان با هرآنچه در توان داریم اصلی است که نمی‌توان در آن شک کرد.

در اوج جنگ داخلی لبنان هم مساله فلسطین را فراموش نکرد.

امام موسی صدر تاکید کرد که آرمان فلسطین مسئولیت امت اسلامی است.

امام موسی صدر از طریق اقدامات و سخنرانی‌هایش، بینش جمعی در لبنان و خارج از آن در یاری مبارزان ایجاد کرد و بر اهمیت قدس نزد دین اسلام و مسیحیت تاکید کرد تا در عقول و قلب‌ها و ضمیر همه نسل‌ها بماند.

آنچه امام موسی صدر در سال ۱۹۷۳ گفت مبنی بر اینکه تلاش برای آزاد کردن فلسطین در واقع تلاش برای نجات مقدسات اسلامی و مسیحی و تلاش برای آزاد کردن انسان و تلاش برای عدم خدشه دار شدن تعالیم الهی در زمین است، هنوز در گوشمان است.

امام موسی صدر خط قرمزی را ایجاد کرد که تخطی از آن ممنوع است و شبیه به فتوای ایمانی انسانی و اخلاقی است که هنگامی که یک انسان مسلمان یا مسیحی از قدس چشم پوشی کند به مثابه دست کشیدن از دینش است.

ایشان همواره در راستای حمایت از ملت فلسطین علیه رژیم صهیونیستی حرکت می‌کرد و بر بازپس‌گیری سرزمین فلسطینی‌ها تاکید داشت به طوری که در سال ۱۹۷۸ گفت: بازگشت به فلسطین نماز و ایمان و دعای ماست و هر آنچه که باید در این راه تحمل کنیم را تحمل می‌کنیم و در راه آن تقرب الی الله پیدا می‌کنیم.

امام موسی صدر ایمان را از دو جهت پیوند داد؛ نخست از حیث انجام عبادات و واجبات و دیگری از حیث عبادت‌ها، اما به گونه‌ای دیگر یعنی مقاومت. مقاومت و رویارویی با دشمنان امت اسلامی حتی اگر به سلاح سرد باشد.

وی در آن هنگام تاکید کرد: هنگامی که با دشمن اسرائیلی روبرو شدید با او بجنگید ولو با چنگ و دندان و با سلاحهتان هر اندازه که ناچیز باشد.

و این همان است که هم اکنون ما در زمینه رویارویی ملت فلسطین در بیشتر مناطق با دشمن صهیونیست شاهد آن هستیم.

امام موسی صدر در تثبیت رابطه میان ساکنان جنوب لبنان و فراتر از آن همه لبنانی‌ها و مساله فلسطین موفق عمل کرد. امام موسی صدر بر حق بازگشت فلسطینی‌ها به سرزمین خود تاکید داشت و این به موضوع زمان مربوط می‌شود و محقق خواهد شد.

اینجا سرزمین فلسطین در روز جهانی قدس است که شاهد کینه‌توزی و اقدامات تروریستی و زورگویی صهیونیستهاست. مردم فلسطین به مبارزه ادامه می‌دهند تا سپیده دم پیروزی فرا برسد. شهیدان و بازداشت شدگان و مجروحان پیشاپیش ما نوای پیروزی سر می‌دهند که آزادی قدس نزدیک و بسیار نزدیک است.

برچسب ها: حامیان_قدس_شریف
ارسال دیدگاه
توجه: HTML نمایش داده نمیشود!