جنبش بایکوت اسرائیل
کارزار جهانیِ بایکوت، عدم سرمایهگذاری و تحریم علیه اسرائیل (تا زمانی که اسرائیل به قوانین جهانی و حقوق فلسطینیان تن دهد) از سوی جامعهی مدنی فلسطین در سال ۲۰۰۵ راه اندازی شد و «توسط کمیتهی ملی فلسطینیِ BDS» (با نام مخفف BNC) اداره میشود. BDS یک استراتژی است که به مردم آگاه جهان امکان میدهد تا در مبارزات فلسطینیان برای عدالت نقش ایفا کنند.
برای چندین دهه اسرائیل حقوق بنیادین فلسطینان برای آزادی، برابری و خود تصمیم گیری را از طریق پاکسازی نژادی، سیاستهایِ استعماری، تبعیض افراطی و اشغال نظامی انکار کرده است. به رغم محکومیتهای فراوان سیاستهای اسرائیل توسط سازمان ملل متحد، سایر مجامع بینالمللی و نهادهای برجستهی حقوق بشری، جامعهی جهانی در پاسخگو ساختن اسرائیل و مجبور کردن آن به برآوردن اصول اولیهی قانونی شکست خورده است. جنایتهای اسرائیل با معافیت از مجازات تداوم یافته است.
با نظر به این شکست مستمر، جامعهی مدنی فلسطین فراخوانی به شهروندان جهان برای واکنش [به این وضعیت] داده است. در تاریخ نهم جولای ۲۰۰۵، یک سال پس از صدور تاریخیِ رای مشورتی دادگاه بینالمللیِ عدالت (International Court of Justice)، مبنی بر غیرقانونی بودن دیوار حایل اسرائیل در قلمروهای فلسطین اشغالی، اکثریت آشکاری از نهادهای جامعهی مدنی فلسطین به مردم آگاه و همتایان خود در سراسر جهان فراخوانی دادند برای شروع بایکوت گسترده، عدم همکاری و سرمایهگذاری و درخواست تحریم علیه اسرائیل، تا زمانی که حقوق فلسطینیان در توافق کامل با مصوبات جهانی [از سوی اسرائیل] به رسمیت شناخته شود.
کارزار برای «بایکوت، عدم همکاری و سرمایهگذاری و تحریم» بر مبنای رویکردی حقوق-محور بنا نهاده شده است و بخشهای وسیع سه گانهی مردم فلسطین را برجسته میسازد: پناهندگان، ساکنین مناطق تحت اشغال نظامی در کرانهی باختری و نوار غزه و فلسطینیهای ساکن اسرائیل. این فراخوان مشوق شکلهای مختلف بایکوت علیه اسرائیل است تا زمانی که اسرائیل به تعهدات خود تحت مصوبههای بین المللی در حوزههای زیر تن دهد:
۱. پایان دادن به اشغال و مستعمرهسازی همهی سرزمینهای عربیِ اشغال شده در ژوئن ۱۹۶۷ و از میان برداشتن دیوار حایل؛
۲. به رسمیت شناختن حقوق بنیادی شهروندان عرب فلسطینی ساکن اسرائیل؛
۳. پذیرش، حفاظت و ارتقای حقوق پناهندگان فلسطینی برای بازگشت به خانهها و املاکشان، همجنانکه که در مصوبه ۱۹۴ سازمان ملل متحد درج شده است.
فراخوان BDS از سوی بیش از یکصد و هفتاد حزب سیاسی، سازمان مدنی و اتحادیهها و جنبشهای کارگری امضاء شده است. این امضاءها معرف [خواست] پناهندگان فلسطینی، فلسطینیان ساکن مناطق اشغالی و نیز شهروندان فلسطینی اسرائیل است.